Kategorier
Kurser

Valpkurs i Göteborg – lär dig allt om positiv hundträning

Att träna din hund med mjuka metoder är ett etiskt val, men också det mest framgångsrika på sikt. Det menar forskningen. På en valpkurs i Göteborg får du lära dig mer om positiv hundträning.

Valpkursen är antagligen den viktigaste du kursen du någonsin kommer att gå med din hund. Många charmas av den första valptiden. När hunden mer eller mindre bara är en liten bebis som vill leka, gosa och sova. Ganska snart börjar dock utmaningarna. När valpen blir äldre går den igenom många faser i livet. Faser som kan bli ganska tuffa för hunden utan en grundtrygghet och en bra relation med sin människa. Som hundförälder är det ditt ansvar att hunden får en trygg uppväxt. Valptiden är den viktigaste perioden att lägga grunden för detta. Genom att boka en valpkurs i Göteborg får du lära dig precis vilka mjuka och positiva metoder du kan använda för att göra båda era liv mer harmoniska.

En valpkurs för hundens bästa

Utmaningarna för dig och din valp kan vara många. Hundmöten. Kontakt. Koppel. Det är många saker som hundvalpen måste lära sig. Ibland har vi ganska stora krav på våra hundar och tar för givet att de ska anpassa sig till en värld för människor av människor. Det är inte alltid så lätt för en hund. Men genom mjuk träning, positiv förstärkning och upplägg anpassade för hundens nivå kan du göra din valp till en riktig stjärna. Boka din valpkurs redan idag.

Kategorier
Okategoriserade

Har du en ny liten kompis?

Det finns vänner och så finns det vänner. En mer lojal vän än en hund lär du aldrig få. För att din valp ska förbli glad och trygg behöver den en ägare som förstår den. Grundträning gagnar alla.

En hund är en vän för livet. Deras liv är bra mycket kortare än våra och under de åren har du som hundägare en skyldighet att ge hunden den bästa tänkbara tillvaron. För att förstå hur en hund fungerar behöver vi påminna oss varifrån den kommer, alltså från vargen. Däri hittar vi förklaringar till beteenden och behov. Vi har modifierat hundar och skapat olika raser med olika egenskaper och lynnen. Alla har nytta av en grundläggande valpkurs.

Valpkurs i Stockholm

Stadsmiljöer är inte helt naturliga för hundar. Det ställs krav på uppförande gentemot individer från “andra flockar” och från olika arter. Att möta bullriga miljöer och många andra hundar kräver träning. Kanske även för husse och matte?

På en valpkurs i Stockholm får både valp och ägare lära sig grundläggande lydnad fast ur olika synvinklar. Du som ägare lär känna din lilla flockmedlem på ett annat plan och valpen lär sig uppförandekod och känner sig trygg med sin plats.

Hur går detta till? I en grupp med anpassad storlek övar ni på en rad olika moment. Grundläggande inkallning och följsamhet. Sociala kontakter och passivitet övas i gruppen. Sammankopplat med detta är även passivitet, att hjälpa valpen att koppla bort omgivningen och vara lugn. En lyckad valpkurs ger en bra grund att arbeta vidare på.