Kategorier
Hundkurs

Vill du gå en valpkurs i Stockholm?

Att ta med din nya lilla familjemedlem på en valpkurs i Stockholm kan bli en avgörande faktor för hur ert liv tillsammans kommer gestalta sig framöver.

När du har din lilla valp i famnen inser du nog inte hur mycket fostran det krävs för att den ska växa upp och bli allt det den kan bli. Med varsam och bestämd hand behöver den veta att det är du som bestämmer. Hur det går till och mycket mer matnyttigt får du lära dig på en valpkurs.

För att gå en valpkurs behövs inga som helst förkunskaper. Det bli lite information och teori om valpar i största allmänhet. Du kan få tillfälle att diskutera med andra valpägare och ledare om det är något du undrar över. Kursen kommer ge dig redskap och fullt med roliga och praktiska övningar.

En valpkurs i Stockholm där du senare kan träna din hund

När du går en valpkurs i Stockholm kommer du få de kontakter som gör att du senare kan återkomma och träna din hund på saker ni kanske inte kan göra i vardagen. Det kan bli ett ogudaktigt väder som gör att de inte går att vara utomhus och då är en stor hall en välsignelse att gå till.

På en valpkurs får du lära valpen hur det är att gå i koppel och hur det är att spirnga lös. Lika viktigt är det att du vet hur du kallar på din hund. Du kommer att lära den sitta och ligga, samt hur du sköter om klorna.

Kategorier
Hundkurs

Testa en ny hundkurs i Stockholm

Vill du testa något nytt med din hund? Kanske rentav gå en hundkurs? I Stockholm finns det många olika och inspirerande kurser man kan gå med sin fyrbente vän.

För många är det precis som att ha barn när man har djur. Precis som med barnet, så gör man allt för sina djur. Man vill att de ska ha en bra och stabil uppväxt för att man ska få en trygg och stabil kompis. Allting i hundens liv spelar roll och hjälper till att forma den till vem den kommer att bli.

Du som hundägare har ansvaret att se till att göra det bästa för din vän. En hund som har regler och vet vad som förväntas av den mår generellt bättre. Hundar vill göra rätt och finnas där för sin människa. För att hjälpa hund och hundägare att bli ett bra och tight team så kan man gå hundkurser.

Hitta en hundkurs i Stockholm som passar er

Ofta väljer man vilken hundras man vill ha beroende på vad man vill göra med hunden. En del vill ha sin hund till vallning, andra till jakt och en del till agility. Utöver det finns det mängder med andra saker. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig med hunden, den kanske inte har just det intresset.

Du kan boka in en hundkurs i Stockholm för att testa vad du och din hund gillar tillsammans. Det är en bra investering att göra för er relations skull.

Kategorier
Kurser

Valpkurs i Göteborg – lär dig allt om positiv hundträning

Att träna din hund med mjuka metoder är ett etiskt val, men också det mest framgångsrika på sikt. Det menar forskningen. På en valpkurs i Göteborg får du lära dig mer om positiv hundträning.

Valpkursen är antagligen den viktigaste du kursen du någonsin kommer att gå med din hund. Många charmas av den första valptiden. När hunden mer eller mindre bara är en liten bebis som vill leka, gosa och sova. Ganska snart börjar dock utmaningarna. När valpen blir äldre går den igenom många faser i livet. Faser som kan bli ganska tuffa för hunden utan en grundtrygghet och en bra relation med sin människa. Som hundförälder är det ditt ansvar att hunden får en trygg uppväxt. Valptiden är den viktigaste perioden att lägga grunden för detta. Genom att boka en valpkurs i Göteborg får du lära dig precis vilka mjuka och positiva metoder du kan använda för att göra båda era liv mer harmoniska.

En valpkurs för hundens bästa

Utmaningarna för dig och din valp kan vara många. Hundmöten. Kontakt. Koppel. Det är många saker som hundvalpen måste lära sig. Ibland har vi ganska stora krav på våra hundar och tar för givet att de ska anpassa sig till en värld för människor av människor. Det är inte alltid så lätt för en hund. Men genom mjuk träning, positiv förstärkning och upplägg anpassade för hundens nivå kan du göra din valp till en riktig stjärna. Boka din valpkurs redan idag.

Kategorier
Okategoriserade

Har du en ny liten kompis?

Det finns vänner och så finns det vänner. En mer lojal vän än en hund lär du aldrig få. För att din valp ska förbli glad och trygg behöver den en ägare som förstår den. Grundträning gagnar alla.

En hund är en vän för livet. Deras liv är bra mycket kortare än våra och under de åren har du som hundägare en skyldighet att ge hunden den bästa tänkbara tillvaron. För att förstå hur en hund fungerar behöver vi påminna oss varifrån den kommer, alltså från vargen. Däri hittar vi förklaringar till beteenden och behov. Vi har modifierat hundar och skapat olika raser med olika egenskaper och lynnen. Alla har nytta av en grundläggande valpkurs.

Valpkurs i Stockholm

Stadsmiljöer är inte helt naturliga för hundar. Det ställs krav på uppförande gentemot individer från “andra flockar” och från olika arter. Att möta bullriga miljöer och många andra hundar kräver träning. Kanske även för husse och matte?

På en valpkurs i Stockholm får både valp och ägare lära sig grundläggande lydnad fast ur olika synvinklar. Du som ägare lär känna din lilla flockmedlem på ett annat plan och valpen lär sig uppförandekod och känner sig trygg med sin plats.

Hur går detta till? I en grupp med anpassad storlek övar ni på en rad olika moment. Grundläggande inkallning och följsamhet. Sociala kontakter och passivitet övas i gruppen. Sammankopplat med detta är även passivitet, att hjälpa valpen att koppla bort omgivningen och vara lugn. En lyckad valpkurs ger en bra grund att arbeta vidare på.