Om oss

Den här sidan är skapad i syfte att skapa bättre hund- och djurägare. Vi ska primärt fokusera på hundar, men vi kommer även att titta närmare på andra dju också. Målet är att du som funderar på att skaffa hund får tillräckligt med information för att veta vad du ger dig in på, vad som kommer att krävas och vad du ska tänka på. Vi ska även ge råd till dig som redan äger en hund, men som skulle vilja ta relationen till nästa nivå. Kort sagt: vi ska skapa en heltäckande sida för både hundägare och för blivande sådana.

Vi som driver sidan har långa vana av att äga hundar. Vi har utöver detta även vana av uppfödning och kennelverksamhet. Den erfarenhet och kunskap vi sitter på vill vi dela med oss av. Vår upplevelse är nämligen den att många idag inte riktigt vet vad ett hundägande innebär och vilka uppoffringar som måste göras. Att ha en hund innebär att man har ett livslångt åtagande och ett ansvar som sträcker sig fram till den sorgliga dagen då hunden kanske måste avlivas. Det handlar inte om ett ägande för stunden: så fort man hämtar sin hundvalp så är man den person som ser till att hunden i fråga får mat, motion, inspirerande lek, kärlek och trygghet.

För många är detta självklart – för andra verkar det tyvärr vara lite av en överraskning. Man vet inte riktigt hur man ska uppfostra sin hund, man vet inte vad hunden kräver och man har själv ingen aning om hur mycket tid som kommer att krävas – och vilka uppoffringar man måste göra – för att hunden ska må bra och där man själv i slutändan, som ägare, får de bästa vännen man velat ha. Det är sådana saker vi ska trycka på: vi vill visa att det krävs ett hårt jobb och vi vill också visa vilka fördelar som kommer av detta.

Vi vill även trycka på det faktum att det inte handlar om någon mänsklig rättighet att äga en hund. Hundar är inte för alla och här kan man definitivt både utgå från person och från situation. Bara för att du älskar hundar så kan din nuvarande livssituation göra dig till en sämre ägare. Du kanske är ung, du pluggar eller håller på att klättra på karriärstegen, du kanske bor trångt och du kanske har problem med att hitta lämpliga grönområden? Där och då är kanske det bästa beslutet att skjuta på hundägandet i några år och ta tag i frågan när du landat i livet.

Vi säger aldrig sådant för att vara elak: vi säger det som hundälskare och med hundens bästa i åtanke. Välkommen till en sida som förhoppningsvis kommer att göra dig till hundens bästa vän också!